Vlaamse Kano & Kajak Federatie

De nationale ploegen

Op deze pagina's vind je alle informatie over de nationale ploegen kajakpolo. Er is een nationale seniorenploeg en een nationale juniorenploeg. Deze staan onder leiding van de nationale trainers Joris Duyck (voor de seniorenploeg) en Daan en Ludo Van de Vreken (voor de juniorenploeg U21).

Het kalender voor de nationale ploegen begint in de winter met een aantal open nationale trainingen waarop alle geïnteresseerde spelers welkom zijn. Naarmate het voorjaar vordert worden twee ploegen samengesteld uit de geïnteresseerde spelers. Deze ploegen trainen dan nog enkele malen samen in het voorjaar waarna internationale tornooien gespeeld worden.

Juniorensteam 2019

Het juniorenteam 2019

 

Seniorenteam 2019

Het seniorenteam 2019

Op het Europees Kampioenschap 2019 in Coimbra, Portugal zetten onze heren senioren een schitterende prestatie neer met een 6e plaats op 15 deelnemende landen. Hiermee veroverden de heren ook een ticket voor de Wereldkampioenschappen in Rome in 2020.

Spelers met interesse in deelname aan de nationale ploeg zijn welkom op de open trainingen, maar dienen zich vooraf wel te melden bij een van de nationale trainers. Dit kan via de poloverantwoordelijke van de club of rechtstreeks bij de trainers zelf.

De diverse open en gesloten nationale trainingen en de tornooien die gespeeld worden vind je terug in de kalender van het polocomité. (zie het menu Kalender hiernaast)