Vlaamse Kano & Kajak Federatie

Opleiding volgen

Heb je zin om wat bij te leren of wil je graag eens onder begeleiding van een erkende ww-instructeur gaan varen. Neem dan zeker contact met ons op.Binnen onze federatie wordt er samen gewerkt met lesgevers van de Vlaamse Trainersschool zodat tijdens onze opleidingen steeds veilig en doelgericht kan gewerkt worden. Meer info over ons opleidingsaanbod vind je onder opleidingen & sportkampen. Voor elk niveau zijn er opleidingen.

Opleiding geven

Begeleiden of lesgeven op wild water betekend echter meer dan alleen zelf goed kunnen varen. Het is een totaalproces waarbij je in staat moet zijn om met verschillende factoren rekening te houden wil je veilig en efficiënt kunnen les geven. Een lesgever op wildwater is een organisator.

Les geven op wildwater betekend:

• Technisch bekwaam zijn

• Omgevingsfactoren kunnen inschatten

• Kennis hebben over veiligheids en rescue-technieken + deze kunnen toepassen in de praktijk

• Kennis hebben over materialen

• Kennis hebben over relevante wetgeving, verzekeringen, risicoanalyses, deelnemers kunnen inschatten …

• Kennis hebben over Specifieke EHBO en reanimatie

 

Als federatie willen wij de boodschap uitdragen aan alle leden dat begeleiding op WW water best gebeurt door een geschoolde en erkende lesgever.

Indien je interesse hebt om les te geven of te begeleiden in je club kan je contact opnemen met ons voor meer info over de nodige cursussen van de Vlaamse Trainersschool. Vanaf dat iemand 17 jaar is geworden kan er gestart worden met een lesgeverscursus (initiator kano kajak) tot klasse II. Deze persoon kan nadien doorgroeien tot instructeur B (tem III+). Leden die nog een stapje  verder willen zetten zullen via bijkomende modules van VTS kunnen doorgroeien tot een trainer B wild water (tem IV+). Voor meer info neem contact op met Steven Thys of rechtstreeks bij de Vlaamse Trainersschool.