Vlaamse Kano & Kajak Federatie

Play True Day vond in heel België plaats in het weekend van 31 augustus tot en met 2 september.

Aan elke sporter in België wordt gevraagd om die dagen "sportief" mee te beleven. Dat kan één dag of een periode van verschillende dagen zijn, die het land of de antidopingorganisatie zelf kiest in functie van de nationale sportagenda.

Play True Day zal je bij de Vlaamse Kano & Kajak Federatie tijdens 5 verschillende evenementen, wedstrijden en activiteiten vinden georganiseerd door de Technische Comités en VKKF clubs.

Play True staat in het teken van de zuivere sport. Dus laten we met z'n allen dan ook even stilstaan bij het streven naar dopingvrij sporten. De bedoeling is om sporters, het sportpubliek en anderen vertrouwd te maken met de wereldwijde strijd tegen doping en met de redenen waarom dopinggebruik indruist tegen de geest van de sport en ernstige gezondheidsrisico’s inhoudt.

Speel alvast eens de Play True Quiz! Super leerrijk om je te verdiepen in deze materie.

Play True QUIZ

Allen hebben als gemeenschappelijk doel een zuivere sport te promoten!

“Samen willen we dit initiatief als een hefboom gebruiken om een sportgemeenschap te creëren waarin zuivere sporters zegevieren, waar sporters kiezen om zuiver te blijven uit zelfrespect en eerlijkheid tegenover hun medesporters, omwille van het waardenvolle en verbindend karakter van de sport.”

Download hier de dopingpreventietool voor ouders van sporters.

Met deze gids kunnen de dopingpreventieverantwoordelijken van sportclubs ouders informeren over de wijze waarop ze hun kinderen het best kunnen steunen in hun sportieve en atletische ontwikkeling en hoe ze daarbij doping kunnen vermijden. De gids bevat basisinformatie over de volgende onderwerpen:

 • een sportief waardenkader;
 • gezonde sportcultuur en gezond evenwicht tussen sport en andere activiteiten;
 • gezonde voeding en gevaren van voedingssupplementen;
 • risicofactoren voor dopinggebruik en periodes van kwetsbaarheid;
 • bescherming van "zuivere" sporters en een dopingvrije sport;
 • reacties en gevolgen bij mogelijk dopinggebruik.

Het WADA (Wereldantidopingagentschap) en het NADO (nationaal antidopingorganisatie) moedigt alle sportfederaties en hun clubs aan om jaarlijks een Play True Day te organiseren.

De Vlaamse Kano & Kajak Federatie doet hier graag aan mee tijdens volgende evenemente, activiteiten & wedstrijden: 

 • 1 en 2 september 2018: BK lijn – Korte Baan te Hazewinkel - Red Torpedoes

2018 BKKorteBaan RedTorpedoes

 • 01-09-2018: Big Air Festival: Promotie-evenement freestyle te Hasselt

2018 BigAir AntiDoping

 • 02-09-2018: Wedstrijd slalom Dijle te Heverlee 
 • 02-09-2018: Wedstrijd Kajakpolo te Veurne 

 bannerfoto

 • 02-09-2018: Start To Kayak te Dikkebusvijver-Vlamertinge

2018 KDP Antidoping

De organisatoren en uitdragers in ons land zijn enerzijds de vier nationale antidopingorganisaties (van de drie gemeenschappen en van Brussel) en anderzijds de vertegenwoordigers van de sportsector in België, met name het BOIC (Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité), de AISF (Association Interfédérale du Sport Francophone) en de VSF.