Vlaamse Kano & Kajak Federatie

Wil je weten wat  je  op technisch vlak reeds kan als kanoër, kajakker of rafter ?

Schrijf je in bij één van onze opleidingen of schrijf een club aan om te kijken of ze een brevettendag organiseren en laat onze lesgevers jouw niveau bepalen.

In welke disciplines kan ik een brevet behalen ?

Gezien onze federatie meerdere disciplines binnen kajak, kano en rafting overkoepelt hebben wij een brevettenboekje ontwikkeld waarin alle disciplines zijn samen gebracht.Op deze manier krijg je een mooi overzicht van jouw palmares.

brevettenwerking website logo blauw

Wat als ik lesgever/begleider wil worden ?

Hiervoor volg je een cursus initiator kano kajak volgen bij de Vlaamse Trainersschool. Nadien kan je doorgroeien tot instructeur B of trainer B in een specifieke discipline. (wildwater, vlak water/lijn). Wij kunnen jou hierop voorbereiden. Uw contact: Steven Thys: Contact

Logo VTS

Waar vind ik de nodige kennis/info om een brevet te behalen ? 

Wij raden in eerste instantie altijd aan om een technische stage te volgen bij ons of bij één van onze clubs. Daarnaast hebben wij sinds 2012 een basishandleiding en ondertussen is onze polohandleiding (alle niveaus) erbij gekomen. De handleidingen zijn een leuk hulpmiddel voor zowel lesgevers als deelnemers van een sportkamp, initiatie of stage. De opbouw binnen onze sporttechnische opleidingen en of sportkampen is gelinkt aan het behalen van een brevet.

Kan ik als club ook een brevettendag organiseren ?

Uiteraard. Neem hiervoor contact op met onze recreatief coordinator Steven Thys: Contact

Praktische info over handleidingen en brevetten:

Basis duohandleiding kano kajak

Deze duohandleiding voor zowel kano als kajak bevat alle basistechnieken die nodig zijn om een kajak A, kajak B1, kajak B2 of kano A brevet te kunnen behalen.

online voorbeeld versie kano A of

online voorbeeld versie kajak B2

ledentarief: 4 euro, pakketprijs brevet + handleiding: 6 euro

niet-leden: 8 euro, pakketprijs brevet + handleiding: 10 euro

 

Handleiding kajakpolo :

cover kajakpolohandleiding  

Deze handleiding bevat alle info over de kajakpolo E brevetten

ledentarief: 6 euro, pakketprijs brevet + handleiding: 8 euro

niet-leden: 8 euro, pakketprijs brevet + handleiding: 10 euro

Online demoversie

 Brevettenboekje (laatste update mei 2014):

Brevettenboekje

 

Alle kano, kajak en rafting brevetten zijn opgenomen in dit persoonlijke boekje.

VERNIEUWDE INHOUD (mei 2014)

kajak B2 en Kano A

kajak C3 = toegangsproef instructeur B wildwater

ledentarief: 3 euro, zie pakketprijzen met handleidingen

niet-leden: 5 euro, zie pakketprijzen met handleidingen

   veilig op wildwater (gratis te downloaden)

 

jpg voorblad veilig op wildwater  download

een handleiding met alle tips en trics over veiligheid op wildwater en de gepaste rescuetechnieken. toepasbaar op clubstages en als theoretische achtergrond gebruikt bij VKKF ww-stages, rescuecursussen

 

Algemeen concept:

Doelgericht :

Met een brevettenboekje kan je als lid  bijhouden welke weg je hebt afgelegd of welke je nog af te leggen hebt binnen jouw discipline.

Clubwerking:

Het is een werkinstrument voor onze clubtrainers/clubbegeleiders om te weten waar hun leden staan. Als federatie willen we alle clubs aanmoedigen om hun eigen opleidingen en sportkampen te koppelen aan onze brevettenwerking en doelgericht te werken. Clubs die hun leerstofopbouw tijdens les-

Clubs waar brevetten worden afgenomen streven kwalitatieve begeleiding na en willen we belonen door ze extra in de kijker plaatsen via de website.

Motiverend:

Je krijgt meteen feedback op maat en wordt aangespoord om verder te werken aan eigen werkpunten. Jongeren krijgen een voorbeeld van een technische groeicurve en worden aangezet om verder te kijken dan vandaag. Clubs die brevetten afnemen via ons jeugdproject: “jeugdinvest” kunnen hier ook credits mee scoren. Ook volwassenen kunnen brevetten behalen. Niemand is te oud om iets bij te leren.

Gelinkt aan de Vlaamse trainersschool en LO-opleidingen:

Brevetten kunnen enkel afgenomen worden door gediplomeerde lesgevers (VTS, minimum initiator) of mensen met een LO diploma (die ingeschaald zijn als initiator door het behalen van de toegangsproef), die één brevet hoger bezitten dan hetgene ze willen afnemen. Sommigen van onze brevetten geven meteen toegang tot de lesgeverscursussen van VTS zoals de cursus initiator kano kajak of instructeur B.

Belangrijk voor de master LO: Na het behalen van de toegangsproef kan je bij VTS ingeschaald worden als initiator kano-kajak

Sinds 2011 is de toegangsproef van de cursus initiator Kano Kajak (VTS) volledig gelijkgesteld aan het behalen van 2 brevetten: kajak B2 brevet en het kano A brevet

Geïntegreerd:

Bestellen kan via . Clubs, leden en partners genieten een ledentarief. Weldra ter beschikking in jouw club.