Vlaamse Kano & Kajak Federatie

poznan_matta Malta wedstrijdbaan Poznan, Polen.

Tijdens de koude winter maanden trainen onze toppers en enkele atleten in warmere oorden, zoals oa Sevilla (Spanje). Hier trainen atleten van over heel Europa in het trainingcentrum waar ze oa op zaterdag allemaal tesamen trainen.

Rene Poulsen (DEN; silver in Beijing 2008), Akos Vereckei (HUN; spectacular sport CV...), Javi Hernanz (ESP), Milín Llamedo (ESP), Casper Bleibach (DEN; European and World medallist in 200 and 500m), other six danish guys and our “prof” and Be Gold athletes.

Naarmate de lente in het Belgisch land verschijnt, komen onze atleten terug trainen in Hazewinkel, waar ze ze zich tot in de laatste puntjes voorbereiden om het eerste deel van het wedstrijdseizoen aan te vangen, namelijk de drie Wereldbekers die het ICF heeft aangeduid. Traditiegetrouw worden deze afgewerkt in de maand mei.

Aan de hand van de behaalde resultaten van de selectietest en de uitslagen in de Wereldbekers, kunnen atleten zich verzekeren van een plaats voor het EK dat meestal doorgaat in juni. Dit is een eerste piek voor onze atleten

Een twee de piek volgt in augustus, traditionleel de maand van het WK. De atleten kunnen zich rechtstreeks plaatsen voor het WK indien ze een goed resultaat neerzetten op het EK.

Uiteindelijk staat alles in het teken van de Olympische Spelen in 2016 in Rio de Janeiro (Brazilië). Om zich hiervoor te kwalificeren zullen onze atleten een goed resultaat moeten varen op het WK 2015